21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови.

У кожного з нас є обов’язок підтримувати та вдосконалювати свої знання української мови, адже вона є нашим основним засобом вираження думок, почуттів та ідей. Вона є частиною нашої національної спадщини, тому ми повинні пильно ставитися до її вивчення та використання.

Останні події в Україні стали поштовхом для переосмислення ролі рідної мови в житті кожного українця. Вона стала оберегом, символом єдності, знаком незламності й сили духу для кожного з нас.

І сьогодні наша мова розвивається, міцніє, програмує майбутнє, пов’язуючи минуле із сучасним, тим самим забезпечуючи буття нації у вічності.

Усвідомлюючи це, педагогічний колектив і учнівська спільнота  ЗЗСО №110 традиційно долучилися до участі в заходах, присвячених Міжнародному дню рідної мови.

Цього символічного для нашої держави дня ми розпочали з національного Гімну, щоб відзначити велич та значущість нашої мови.

Учителі української мови та літератури, вчителі-класоводи на уроках провели цікаві вікторини, ігри, конкурси, пізнавальні хвилинки «Цікаві факти про українську мову», вправи з культури мовлення «Говори правильно» та онлайн-подорожі Країною мови.

Учні із задоволенням читали прислів’я та вислови про рідну мову, зіграли в мовленнєві ігри, виразно читали вірші про мову, виконували патріотичні пісні, “заплітали у вінок” слова та щиро, рідною мовою зізналися про сокровенне бажання.

Кожен захід був спрямований на підвищення усвідомлення учнів про важливість та красу української мови, а також на підтримку розвитку національної самосвідомості.

Велика вдячність педагогам за проведену підготовку та активну участь здобувачів освіти .

Сьогодні ми спостерігаємо відродження української мови. Вона оживає в освітньому закладі, на вулицях нашого міста наповнюючи серця кожного українця гордістю за свою культуру та спадок. Люблячи та вивчаючи рідну мову, наші учні проявляють бажання бути справжніми гідними представниками своєї держави.

Шануймо, любімо та вивчаймо рідну мову! Наша мова – це невмирущий голос України, який звучить у кожному серці, що прагне вільно виражати свої думки та почуття.

Пам’ятаймо, за українську мову, національну ідентичність та право бути господарями на своїй землі гинуть кращі сини та доньки країни.

Слава українській мові!

Слава ЗСУ!

З українською до Перемоги!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.