Вона, як зоря пурпурова,

Що сяє з небесних висот

І там, де звучить рідна мова,

Живе український народ.

Наша українська мова — це золота скарбниця душі народної, з якої ми виростаємо, якою живемо й завдяки якій маємо величне право й високу гордість іменуватися народом України.

Щороку, в лютому, світ відзначає Міжнародний день рідної мови.

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Це мова великого народу, великої культури, нашої історії. Українською мовою написані невмирущі твори Котляревського і Шевченка, Франка і Лесі Українки, Нечуя-Левицького і Коцюбинського. Про українську мову  можна говорити безкінечно.

З нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови в нашому закладі було проведено ряд заходів: учні писали диктанти про мову, провели конкурс читців віршів, пройшли тематичні уроки, виховні години, у шкільній бібліотеці оформлено  книжкову виставку та перегляди літератури, учителями української мови й літератури проведено конкурси, диспути, вікторини, ігри.

А також незабутнім заходом для учнів став квест “Що ми знаємо про українських письменників”, який підготувала Лелеко О.О.. Метою якого було закріплення знань учнів про життя і творчість видатних українських поетів, формування  у дітей уміння працювати в команді, бажання читати твори письменників, збагачення словникового запасу. 

Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл.

Отже, бажаємо всім українцям, що бережуть українське слово, – добра, щастя, натхнення, миру, світлого майбутнього. Любіть, шануйте, бережіть рідну мову – ростіть гідними громадянами своєї держави!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.