Мова — це душа народу. Мова — це нація. Мова неперевершених Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Олександра Олеся.

Рідна мова… Вона така неповторна, мелодійна і співуча.

Щорічно наш заклад освіти святкує День української писемності та мови. Стало доброю традицією до свята організовувати та проводити різноманітні заходи та акції.

У цьому році в умовах змішаного навчання вчителі та учні закладу вирішили за допомогою технологій онлайн освіти провести ряд різноманітних заходів: конкурс найкращого читця декламатора, мовні ігри, виховні години, мультимедійні вікторини та квест-вікторини, а також віртуальну екскурсію до Музею книги і друкарства.

Завдяки освітнім порталам здобувачі освіти розглядали найпоширеніші лексичні та мовні помилки; переглядали відеоролики сучасних блогерів, які популяризують українську мову в соцмережах; повторювали норми орфоепії – правильну вимову та наголошення слів; переглядали відео «Говоримо українською з Олександром Авраменко».

Традиційно в цей день стартував ХХІІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності «Твій дім». Випробували свої знання української і учні та вчителі нашого закладу освіти.

Також, 9 листопада бібліотекар Шмигирівська Н.О. організувала книжкову виставку «Без мови, немає країни». На якій були представлені художні твори та поезія українських авторів, книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей, словники, підручники, збірки віршів великих українських поетів.

Також до святкування Дня української писемності та мови долучилися учні 2-А і підготували відео.

Любов до рідної мови, любов до рідної Батьківщини – невіддільні поняття, що живуть  в серцях наших здобувачів освіти, які шанують історію й культуру власного народу.

ПОВАЖАЙ РІДНУ МОВУ!

СПІЛКУЙСЯ УКРАЇНСЬКОЮ!

З ДНЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ!

#радіодиктант2022

#день_української_писемності_та_мови_2022

#СШ_110

#

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.