У кожного народу є особистості, оповиті невмирущою славою і любов’ю. Таким славним сином українського народу був і залишається Тарас Шевченко – геній людства. Він вийшов із народу, жив з народом і не тільки думкою, а і обставинами життя, був кров’ю зв’язаний  з ним.

З метою вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні, 5 лютого 2019 року у нашій школі проведено І (шкільний) етап  Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів 5-11 класів.

Конкурс проводиться відповідно до Указу Президента України від 30 вересня 2010 року № 928 «Про Міжнародий мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка».

Завдання першого етапу були узгоджені вчителями-філологами відповідно до вимог шкільної програми, тематика завдань була пов’язана з культурою, духовними цінностями українського народу, які сприяють об’єднанню, формуванню почуття патріотизму, віри в щасливе майбуття Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Т.Г. Шевченко.

У цей день були проведені такі заходи:

  1. Урочисте відкриття І (шкільного) етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, підготували і провели учні 6-А класу під керівництвом Олійник Т. Д
  2. Конкурс читців-декламаторів «Слово Шевченка не вмре, не поляже», підготували вчителі української мови та літератури.
  3. Виставка у бібліотеці «Хто Шевченка прочитав, той багатший серцем став» оформила Шмигирівська Н.О.
Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.