Патріотизм – надзвичайно важливе явище…

Це любов до Батьківщини, вияв гордості за свою рідну землю, за її матеріальні й духовні надбання.

Це повага до своєї країни, до її минулого, до пам’яті предків.

Це зацікавленість історією своєї країни, вивчення досвіду попередніх поколінь.

Це уміння цінувати і берегти свою державу, прагнення змінити її на краще. Це здатність бути вірним і відданим своїй країні, своїй справі, своїй родині, своїм поглядам і ідеям.

Це здатність пишатися своєю країною, захищати її цінності та інтереси, в першу чергу свободу і незалежність.

Ми з самого дитинства навчаємо наших здобувачів освіти любити свою Батьківщину.

Батьківщина … Від цього слова віє теплом та добротою. Варто тільки вимовити це слово – і одразу в уяві постає свій будинок, батьки, друзі, улюблений куточок природи, місце, де добре і комфортно, тобто все те, що дороге нашому серцю.

Батьківщина – одна із найбільших цінностей у нашому житті. Ми не обираємо, в якій країні народитися, але наш моральний обов’язок – любити та оберігати її, щоб передати у спадок нашим дітям.

Батьківщина – це духовні надбання народу: мова, культура, особливості менталітету, традиції та звичаї.

Ми навчаємо школярів усвідомлено ставиться до цих цінностей, вивчаємо з дітьми  народні пісні, шануємо українські традиції, відзначаємо свята, пізнаємо свою країну, відвідуючи відомі місця, щоб побачити її пам’ятки, тай кожен її куточок.

Батьківщина для наших учнів — це місто, де ми народилися де ми живемо, навчаємося і працюємо,  земля наших пращурів! Це рідний дім, де на нас чекають завжди з любов’ю і надією. Це все, що нас оточує: і небо, і зорі; ліси і поля, гори і ріки, і люди, які поруч.

Батьківщина – це УКРАЇНА! Це слово з великої літери… Це найбільша держава Європи, це невелика частина всієї планети. Це вільна і єдина країна – Україна!

Україна – це історія народу, який протягом багатьох років боровся за свою свободу й незалежність. Це славні лицарі, які віддали своє життя за щастя народу та відомі всьому світові діячі української культури. Це земля, де живуть сильні і сміливі чоловіки, віддані і працьовиті жінки, де прапор що має два кольори світу – небесний та сонячний. Україна, це ще й наша рідна українська мова, яка переборола всі перешкоди на своєму шляху.

Іншої Батьківщини нам не треба. Пишаємося тобою, наш рідний краю, наша земле – Україно!

Ми впевнені, що українська держава – могутня і миролюбна країна. Це країна з великими можливостями. Це мільйони дитячих облич, які зможуть мужніти і рости разом з нею. Наші діти щиро вірять в найкраще. Сьогодні наші учні сумлінно навчаються, щоб у майбутньому принести Україні якомога більше користі.  Наші вчителі працюють, щоб жити, щоб приносити користь нації, щоб зробити свій край щасливим і багатим!

Адже ми об’єднані спільною думкою, ми боремося за права народу, за його життя, за майбутнє України, щоб спільними зусиллями подарувати Україні справжню незалежність. І тоді наша Україна – ненька йтиме у вишитій сорочці та зеленому віночку з барвінку, рути та м’яти довгою стежиною, де на неї чекатиме човен вічної слави. І попливе Україна у далеку дорогу, квітнучи серед інших держав і супроводжуватимуть нашу красуню її вічні майбутні супутники – Щастя, Радість, Добро та Справедливість.

«А на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі» –

 Т.Г.Шевченко.

Ми віримо що українці своїми працьовитими руками перетворять
рідну землю в казковий квітучий край. До цього часу будуть збудовані в
Україні нові міста, велетенські заводи й фабрики, на полях красуватимуться лани золотої пшениці, синьоокого льону, скрізь лунатиме українська солов’їна мова та милозвучна пісня. В Україні процвітатиме щасливе життя, а сама країна стане Храмом Миру добра, достатку, єдності й любові.

Ми віримо, що з такою кількістю маленьких патріотів, які безмежно люблять свою Україну, ми переможемо у цій страшній війні, бо ніхто ніколи не зламає цих дітей. А якщо і встанемо на коліна – то лише перед Богом!

Все буде УКРАЇНА!!!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.