Формування цінностей у дітей починається ще зі школи, однак небагато учнів знають, що таке корупція, усвідомлюють її наслідки та інтегрованість у різні сфери суспільного життя.

Тому з 29 листопада по 3 грудня в нашому закладі освіти пройшов Тиждень доброчесності,  головною метою якого було  ознайомлення  учнів з поняттям “доброчесність“, надання базових знань про корупцію та її негативні наслідки. Це перше занурення здобувачів освіти у цю тематику, яке допоможе сформувати базове, необхідне відповідно до їхнього віку, розуміння.
Протягом тижня в усіх класах пройшли цікаві та пізнавальні виховні заходи: «Твори добро завжди і всюди», «Магічний урок доброчесності», «Я обираю чесність», «Що таке корупція?», «Доброчесність у нашому житті», «Доброчесність і справедливість – дорожчі за золото», «Доброчесність у навчанні» «Добро починається з тебе»,  «Про добро»,  «Сім кольорів щастя і добра»,  «Конфлікт інтересів», «Добро й чесність – головні норми людяності» тощо.

Наприклад, учні 9-А класу (класний керівник Яковлєва Т.П.) за допомогою життєвих ситуацій ознайомилися із поняттями «доброчесність», «інтелектуальна власність», «відповідальність» обговорювали що вважається (не)доброчесною поведінкою в школі та її наслідки, розробили правила чесної поведінки учнів класу, виконували різноманітні вправи та розповіли про свої добрі справи.

Класним керівником 6-Б класу Мирончук В.В. було проведено заняття «Магічний урок доброчесності». У процесі спілкування учні усвідомили, що таке чесність, довіра, справедливість, повагу, відповідальність, корупція та її негативні наслідки; на практичних ситуаціях вчилися розрізняти доброчесні й недоброчесні дії; дізналися, які органи складають антикорупційну систему в Україні, переглянули відеоролики «Поради з академічної доброчесності для школярів».

Подорож у світ доброчесності була цікавою і корисною для школярів. Різноманітні завдання , ігри , бесіди, пізнавальні розповіді , дискусії – все це допомогло здобувачам освіти засвоїти , що треба дотримуватися правил , навіть коли тебе ніхто не бачить і бути чесним , у першу чергу, перед самим собою.

Доброчесність – це фундамент якісної школи та успішного школяра. Тож будьмо доброчесними!

 

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.