Цікавими та насиченими були осінні канікули. Учні 1-11 класів СШ №110 відвідували кінотеатри, виставки, музеї, театри.
А яскравим початком відпочинку була екскурсія-подорож у музей, який входить в ТОП -10 найпопулярніших та найцікавіших музеїв України – Музей історії туалету.
Учні 5 і 6 класів відвідали Києво-Печерську Лавру. Під час екскурсії по Лаврі діти оглянули територію Історико-культурного заповідника та спустилися в Ближні печери. Діти дізналися історію заснування лаври, відвідали Троїцьку церкву та Успенський собор. Пізнаючи світ, діти щодня стикаються з питаннями добра й зла, любові й ненависті, відкривають для себе поняття віри. Було дуже пізнавально та цікаво!
Екскурсія до парку “Феофанія”
Учні 6 класу відвідали один з найновіших та гармонійно створених парків Києва. Феофанія – це справжнє диво природи та архітектури. Воно має потужну енергетику, дарує заряд бадьорості, налаштовує на відповідний лад усіх, хто приходить сюди.
Національний культурно-мистецький та музейний комплекс — один з наймасштабніший в Києві «Арсенал Ідей». Це креативний простір, у якому поєднуються творчість дітей та дорослих, наукові інновації та сміливі мистецькі проекти, сучасні освітні програми та експериментаторство.
Учні 2-6 класів відвідали виставку присвячену творчості українського театрального режисера-новатора Леся Курбаса. А також у Мистецькому Арсеналі учні мали змогу дізнатись про міську історію та археологію, світ живої природи і нових технологій, архітектуру, секрети створення мап та розробки маршрутів. Пограти в настільні і просторові ігри та квести.
Учні 8 класів відвідали Музей історичних коштовностей України. Колекція музею є однією з найвагоміших у світі. Тут зібрані експонати часів стародавньої Скіфії, сарматського періоду, Київської Русі. Учнів надзвичайно вразили деякі сцени з життя скіфів, відтворені на їхньому посуді (похоронна учта, зняття скальпу з ворога і т.д.) Інтерес також викликали речі з поховання сарматської чаклунки: дзеркало, намисто, предмети для ворожіння.
Особливе враження залишилося після огляду поховання скіфських царів (представлено поховання цариці й дитини), яке було перенесене просто із ґрунтом і виставлене у незмінному вигляді. Цей експонат дає відвідувачам наочне уявлення про те, у якому вигляді постають знахідки перед археологами.
Екскурсія до музею мала важливе практичне значення у вивченні історії української культури, допомогла школярам розширити світогляд, поглибити знання та одержати естетичне задоволення.
Київський зоопарк — це природоохоронна, науково-дослідна та культурно-освітня установа, що є штучно створеним об’єктом природно-заповідного фонду загальнодержавного значення. Під час екскурсії учні 7 класів отримали можливість зустрітися з різними тваринами. Школярі вдумливо перейнялися проблемою охорони деяких видів тварин, здобули нові знання та отримали задоволення від спілкування. Особливо сподобалося годувати і гладити вподобаних улюбленців, зокрема мешканців контактного зоопарку. Діти поверталися додому сповнені новими позитивними емоціями та враженнями.
Pinchuk Art Centre — це міжнародний центр сучасного мистецтва XXI сторіччя, відкрита платформа для митців, мистецтва та суспільства. Там учні 5 класів побачили цікаві твори мистецтва, незвичні експонати та на одній з локацій відчули себе справжніми акторами, створивши свій власний театр тіней. Загалом така екскурсія дала можливість учням помилуватися чудовими вуличками Києва та зазирнути за завісу чогось нового і прекрасного!
На початку листопада 8 клас відвідав Національний ботанічний сад імені Миколи Миколайовича Гришка. Вони побачили, які сезонні зміни відбуваються зараз в природі. Різноманітність рослин ботанічного саду вражає. І хоча була осінь, але на території ботанічного саду була казкова галявина осінніх квітів, вона не залишила нікого байдужим! А ще побували в справжньому лабіринті, з якого не так то просто знайти вихід, відпочили на лісовій галявинці, побачили панораму Києва з дерев’яної сторожової вежі. І хоч трохи втомилися, але все одно одержали багато позитивних емоцій.
Учні 10 класу відвідали Національний Академічний драматичний театр імені Івана Франка
Тож культурне життя в школі ніколи не закінчується! Школярі завжди охоплені увагою та мають можливість на культурний та духовний розвиток, що є важливою складовою для виховання. Похід у театр надихав замислитись учнів про життя, дівчата та хлопці отримали незабутні враження і масу позитивних емоцій.
Цікаво і весело минули канікули під девізом “Спостерігайте, запам’ятовуйте, відпочивайте!”. Бажаємо усім приємного та змістовного навчання!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.