Напередодні новорічних свят та зимових шкільних канікул рятувальники ДСНС міста Києва активізували просвітницьку роботу серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів, аби навчити їх правилам безпечної життєдіяльності.

7 грудня співробітники ДСНС у Голосіївському районі міста Києва провели навчальні заняття у нашому закладі освіти. Під час спілкування з фахівцями пожежної служби учні дізнались основні правила безпечного святкування Нового року та Різдва: як прикрасити ялинку і оселю, щоб в будинку не виникало пожежі, як користуватись електричними гірляндами, які види піротехніки можна використовувати дітям, а які можна запускати тільки разом з дорослими. Окремо зупинились рятувальники на розповіді про те, які надзвичайні події, зазвичай, виникають під час цих зимових свят, розповіли про ситуації, що виникали у реальному житті. Зупинились рятувальники також на загальних правилах, яких задля власної безпеки необхідно дотримуватись повсякчас, зокрема як поводитись з побутовими електричними приладами, газовою плитою, користуватись сірниками, як не провалитись на тонкій кризі, чому не можна навіть наближатись до будь-яких підозрілих речей – сумок, пакетів, іграшок, коробок, – які можуть виявитись вибухонебезпечними.

У процесі спілкування зі школярами рятувальники акцентували увагу на порядку дій під час надзвичайної ситуації у громадському місці: як рятуватись, порядок виклику пожежно-рятувального підрозділу, алгоритм евакуації з приміщень та ін.

Дякуємо фахівцям ДСНС за активну участь у формуванні безпечного майбутнього!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.