Голокост – важка незагоєна рана в історії України в Другій світовій війні. Ця подія є однією з найтемніших сторінок історії України.

З метою вшанування пам`яті жертв Голокосту та масового знищення нацистськими окупантами мирного населення м. Києва, в нашому закладі до роковин трагедії Бабиного Яру протягом цього тижня пройшли наступні інформаційно-просвітницькі заходи:

  • На уроках історії України проведені інформаційні хвилинки «А Бабин Яр мовчить…» та перегляд відеороликів учнями 5-9 класів;
  • Проведені класними керівниками Години пам’яті «Трагедія Бабиного Яру-трагедія українського народу»;
  • Відбулись тематичні екскурсії до Державного історично-меморіального заповідника «Бабин Яр»
  • У бібліотеці була організована виставка тематичної літератури на тему «Біль нашої пам’яті»;
  • Організовано інформаційний вісник (радіолінійка) «Бабин Яр. Ніколи більше!»

Бабин Яр – це не тільки трагедія минулої війни, це урок на майбутнє, який знову і знову нагадує, як важливо запобігати насильству та берегти мир. Наш обов’язок – пам’ятати про цю страшну трагедію.

«Історії властиве повторення, і в цьому є її трагедія». Сьогоднішній «рашистський» режим став достойним спадкоємцем нацистів Другої світової війни та катів радянського союзу.

01 березня 2022 року РФ нанесла ракетний удар по меморіалу Бабин Яр. Окрім руйнувань комплексу загинуло п’ятеро людей. Вони вбивають жертв вдруге… Проте, сьогоднішньому агресору не вдасться зруйнувати історичну пам’ять.

Схиляємо голови у скорботі за навіки полеглими.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.