Школа ХХІ століття… Яка вона? Відповідь на це запитання ми знаходимо, насамперед, у державній національній програмі «Освіта України ХХІ століття», де серед пріоритетних напрямків реформування освіти відзначено, що в основу національної школи мають бути покладені такі чинники: принцип єдності сім’ї та школи, наступності та спадковості поколінь, організація родинного виховання та освіти.

І це закономірно, адже побудувати повноцінну національну школу без родинного виховання, активної участі й підтримки батьків не можливо.

Як два крила у птаха, що допомагають йому вільно літати в безмежному просторі, так сім’я і школа створюють оптимальне навчальне середовище для вільного та повноцінного розвитку особистості школяра.

Саме такі проблеми вирішує сьогодні родинно-шкільний колектив нашого закладу освіти. Інколи уроки в нас проводять батьки. Їм є, що показати.

28 лютого учні 1-А класу разом із учителем Веретою З.В. мандрували в чарівний світ захоплень, говорили про хобі та уподобання, дізнавалися про те, чим цікавляться однокласники. Адже кожен має якісь нахили, про щось мріє, прагне до чогось незвичайного, хоче проявити себе, тому із задоволенням виконує ту чи іншу роботу.

Учні 1-А класу ще далекі від вибору професії, але правильно проведена профорієнтаційна робота повинна стати основою, на якій у подальшому будуть розвиватися професійні інтереси та наміри школярів у старших класах. Тому профорієнтаційна направленість із молодшими школярами має специфічний характер і відрізняється від роботи із підлітками. Дітей потрібно поступово вводити у світ професії. Чимала роль належить батькам. Дослідження показують, що на вибір професії впливає професія батьків. Учні початкових класів часто наслідують манери поведінки, стиль спілкування, а також хочуть мати таку професію, як у мами й тата.

Дуже важливо проводити бесіди із запрошеними фахівцями.

На Тиждень «Світ професій» батьки 1-А класу долучилися до організації та проведення тематичних уроків. Батько Ковальов Сергій Миколайович, залюбки ознайомив школярів зі своєю професією “Архітектор”. Він розповів про важливість своєї професії, її специфіку, та  показав свої  роботи.

«Школа – велика родина, що нагадує бджолиний вулик. Тут кожен займається своєю справою: вчителі навчають, виховують, учні навчаються, розвиваються, вдосконалюються, батьки підтримують та співпрацюють з нами», – додала Верета З.В.

Сподіваються, що проект «Партнерство – заради дитини» стане доброю традицією у нашому закладі освіти.

Діти та Зоя Володимирівна дуже вдячні батькам за їх активну участь в освітньому процесі.

Одним словом – перетворюємо навчання в цікавий процес. Повчальний і веселий.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.