«Оберігайте природу!…» – ці слова сьогодні ми чуємо все частіше,  вони звучать у розмовах мільйонів людей, бо проблема екології та охорони навколишнього середовища стає все актуальнішою. Любов до природи повинна стати нашим світоглядом,  мораллю, способом життя з самого дитинства. Ми – дорослі систематично повинні виховувати у підростаючого покоління екологічну культуру та гуманне ставлення до всього живого, тим самим створюючи стабільне і світле майбутнє у країні.

Птахи – одні з найцікавіших, найкращих створінь природи, вони є невід’ємною частиною природи, її окрасою.

На земній кулі налічується біля 8600 видів птахів.  З них в Україні – 360 видів, 167 з них занесені до національної Червоної книги України.

Днями у нашому закладі освіти для учнів 4б класу фахівцем еко-освітнього відділу НПП “Голосіївський”-Пані Ольгою, було проведено виховний захід  «Зимуючі птахи нашої місцевості»

Птахи – наші вірні помічники, захисники лісів, полів, садів від шкідників і гризунів.

Про них потрібно піклуватися й допомагати їм у важку хвилину.

Представниця Голосіївського парку- Пані Ольга розповіла про важливість допомоги птахам у зимовий період, про тих птахів, які зимують у нас, про те чим, та як правильно підгодовувати птахів узимку, тощо.

Маленькі дослідники- учні 4б класу також показали хороші знання про пташиний світ, відгадуючи загадки, розказуючи прислів’я та вірші, імітуючи рухи птахів під час руханки, читаючи цікаві книги про пернатих друзів, створюючи неодноразово вдома годівнички.

Дякуємо від душі представниці НПП “Голосіївський”- Пані Ользі, експерту з охорони довкілля, екоосвіти – за чудовий спільний еко-захід. Який дозволив нашим здобувачам освіти краще дізнатися про розмаїття птахів рідного краю, які залишились на зиму, їх особливості. Розширили свої знання про особливості життя і поведінки птахів у холодну пору, дізнатись про зимівлю пернатих рідного краю та їх зимовий раціон харчування.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.