Кожної весни українці святкують день народження великого Кобзаря. Його твори – це істина, яка уже 210 років проводить наш народ по історичному шляху розвитку державності. Слова Тараса Григоровича зараз лунають з усіх куточків, починаючи з наймолодших школярів.

В цілому світі його ім’я виголошують голосно із великою повагою і шаною, він став символом свободи і віри в суверенність нашої держави, заради якої він жив і творив.

Сьогодні про значимість і важливість творів Тараса Шевченка дітей вчать зі шкільної парти. Його називають пророком наших днів, зважаючи на події останнього часу в нашій державі, це підтверджується беззаперечними фактами.

Народна мудрість каже: «Талановита людина, талановита в усьому». Ці слова саме про Тараса Григоровича.

А чи знаєте Ви, що Тарас Григорович написав 835 картин?!

На велику увагу заслуговують його картини та малюнки. Живопис, як вид мистецтва супроводжував Шевченка впродовж усього життя. Він малював попри жорстку заборону.

Особливе місце у творчості Т. Шевченка посідають автопортрети, а його картини природи — це портрети свободи. Любив він зображувати і своїх друзів та народ.
У рамках відзначення шевченківських днів учні 7-В класу створили власну галерею за мотивами картин Шевченка-художника: учні підготували фотокопії картин з власними адаптованими образами на них.

А також одну картину українського художника  М. Пимоненка.

Запрошуємо переглянути імпровізаційне фотоательє.

Дякуємо класному керівнику – Максименко Ользі Миколаївні, та учням за дуже цікавий та яскравий проєкт, за вміння перевтілюватися й бути “на одній хвилі з Шевченком».

Живі картини виконали учні:

Єжов Іван

Коршунова Анна

Миколенко Тимофій

Мінькова Поліна

Потьомкіна Христина

Рудаков Матвій

Хомідова Мєхрона

Щитник Ярослав

Язовітченко Данило

Вдивляючись зараз на картини великого митця, перехоплює дух. Це не просто малярство – це шедеври, які мають глибоку історію, передають справжні почуття, є досконалими нарисами України. Він малював природу, зображення народу, передавав свою любов до прекрасного.

Тарас Шевченко вічно буде жити у серцях наших учнів, а його картини, які сповнені глибиною образів, завжди будуть нагадувати нам про важку долю українського народу, про ціну яку заплатили наші предки за волю та незалежність.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.