Кольороманія крокує школами. Не оминула вона і наш заклад освіти. Адже питання збереження та зміцнення здоров’я дітей належать до основних завдань сучасної освіти. Саме з метою створення сприятливого середовища для збереження здоров’я учнів, формування здорової особистості, педагоги нашого закладу освіти впроваджують здоров’я зберігаючі технології у освітній процес. Сьогодні розповсюдженою технологією стає кольоротерапія. Кольоротерапія – це цілеспрямований вплив кольором на самопочуття та фізіологію людини.

Отож  розпочинаємо кольоровий місяць  у нашому закладі освіти.       

На деяких уроках діти познайомляться із відповідним кольором,  його дією на організм людини, складатимуть віршики та фантастичні оповідання, дивитимуться відеоролики та  малюватимуть. А ще відповідний колір має бути  присутній в одязі, у бантиках, стрічках, краватках, комірцях дітей.

Сьогодні 30.11 – «Фіолетовий Понеділок» – день енергії, драйву.

Фіолетовий виходить при змішуванні червоного і синього. «Чоловічий» червоний і «жіночий» синій – це єдність протилежностей. Це колір підсилює інтуїцію, допомагає осягнути суть речей, стимулює інтелект. Колір, який час від часу стає модним, а для когось завжди улюбленим. Психологи і мистецтвознавці вважають, що цей колір полюбляють романтики і натури творчі. Не дивно, адже фіолетовий чи ніжний бузковий нагадує нам призахідні небеса і ніжні квіти: фіалки, бузок, люпин та багато інших. Фіолетовий – часто символ ночі й містики, таємничості та незбагненності. Він здатний усувати почуття паніки і тривоги,  заспокоює покращує настрій, допомагає подолати  скованість, додає впевненості та надихає на нові звершення.

Цікавинки

Психологи помітили, що фіолетовий дуже рідко використовують у своїх творах діти дошкільного віку. А ось схильність до цього кольору в психології у дітей шкільного віку говорить про їх вразливості, чутливості і багатому внутрішньому світі.

Живіть кольорово, натхненно, щодня пізнавайте нове, позбавтеся чорно-білих днів, зробіть їх барвистими!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.