3 квітня 2019 року для учнів 5-8 класів представниками Головного територіального управління юстиції у місті Києві був проведений правопросвітницький захід «Стоп! Булінг!»

Мета заходу: ознайомити слухачів з причинами виникнення булінгу, впливу цього явища на окрему особистість і учнівський колектив в цілому, опрацювати практичні методи виявлення постраждалих та булерів, методами профілактики і втручання.    

У рамках якого діти сформували уявлення про проблему насилля й жорстокості, їх наслідків для себе чи інших членів родини, обговорювали питання, як захиститися від будь-якого насильства та найголовніше – разом знаходили шляхи допомоги постраждалій дитині.

Зустріч проходила в дружній, невимушеній атмосфері.

Корисною до учнів стала інформація, надана Тітовою С.В., про те, де отримати допомогу у випадках булінгу. А саме: якщо Вам необхідна правова допомога (юридична консультація, складання заяви, інших документів), зверніться до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103 (цілодобово і безкоштовно в межах України).

Важливо: діти мають право безоплатно отримати послуги адвоката (складання заяв, представництво в суді). Якщо дитині необхідна психологічна допомога – зверніться на Національну дитячу «гарячу лінію» для дітей та батьків з питань захисту прав дітей за номером 116-111.

«Булінгу може зазнати будь-яка людина, але жодна не заслуговує на таке ставлення».

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.