Формування ключових та стійких компетенцій у безпековому просторі сьогодення  – одне з головних завдань закладу освіти.

Так, у рамках спільного проєкту Національної поліції та ДСНС України за підтримки Unicef до здобувачів освіти Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням французької мови №110 імені К. Гапоненка міста Києва завітав Мобільний клас безпеки.

Мета проєкту – доступно пояснити дітям правила безпечної поведінки під час повномаштабного вторгнення.

Представником ДСНС та інспектором з ювенальної превенції проведено навчальні заняття з учнями 4,5 та 6-х класів нашого закладу освіти на базі Мобільного класу безпеки.

Говорили сьогодні про різні аспекти безпеки життєдіяльності, зокрема про мінну та пожежну безпеку, про правила поведінки вдома, правила дорожнього руху тощо.

У навчанні представнику ДСНС допомагали стенди, макети, облаштовані безпекові локації, якими укомплектований автомобіль.

Співробітник ДСНС розказав учням про мінну безпеку, як виглядають вибухові пристрої, їх види та класифікація та яку вони несуть загрозу, алгоритм дій при виявленні підозрілого предмету.

Також школярі спробували себе на смузі перешкод, тренувались у тому, як безпечно переходити вулицю,  повторювали та порівнювали дорожні знаки, переглядали та аналізували відеоролики з дотримання Правил дорожнього руху та почули інформацію, яка рятує життя.

Особливо яскраві емоції в учнів викликала можливість перевтілитись в рятувальну команду і надати домедичну допомогу.

Учні отримали корисні знання та вичерпні відповіді.

Щиро вдячні команді працівників оперативних служб, адже саме завдяки вам ми маємо можливість навчати дітей більш яскраво та цікаво.
Разом крокуємо до безпечного майбутнього.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.