Фінансова грамотність – це набір компетенцій (знань та навичок), які дозволяють приймати розумні фінансові рішення на тому чи іншому життєвому етапі й в конкретних ситуаціях.

Ми вважаємо, що сучасні діти повинні стати економічно обізнаними громадянами, які розуміють важливість економії, мають навички створення доходу. Ми хочемо, щоб молоде покоління мудро розпоряджалося своїми грошима. Працюючи з дітьми, наш заклад освіти долучився до всеукраїнського курсу “Фінансова грамотність”, що проводиться за підтримки та у співпраці з Національним банком України, Університетом банківської справи Національного банку України та Міністерством освіти і науки України.

І сьогодні, 14 травня працівники банку завітали до нашого закладу освіти та провели незабутній захід для здобувачів освіти 8Б та 9А класів.

Учні пограли в гру «Життєвий капітал», де потренувались як ефективно використовувати час, активи, компетенції та інші життєві ресурси.

У ході інтерактивного спілкування були розкриті наступні теми:
Ощадність та фінансова грамотність;
Формування власного бюджету;
Ефективні методи збереження власних коштів;
Банківські продукти, правила користування ними і ділова грамотність;
Ми віримо, що знання, які вони отримали в ігровій формі, знадобляться їм у майбутньому.

Те, що ми закладаємо в підлітках сьогодні, вони понесуть у завтра, тому дуже важливо навчати їх фінансової грамотності вже сьогодні. І ми раді, що можемо долучитися до такої потрібної справи.

Наявність необхідних фінансових знань і навичок допоможе дітям досягнути фінансового благополуччя та фінансової стійкості, сприятиме успішному й стабільному розвитку економіки України!

#МИразом

#фінансоваграмотність

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.