Атестація вчителя – це рух уперед, що сповнює наше життя сенсом, мотивує до інтелектуальної та духовної праці, навчає досягати перемог, набувати досконалості.

В рамках атестації вчителі нашого закладу освіти проводять відкриті уроки та виховні заходи.

13 жовтня 2021 року бібліотекар Надія Олексіївна провела для дітей бібліотечний урок “В гостях у казки”, під час якого розповіла про історію виникнення казок, запросила школярів для участі в літературній вікторині «Чи знаєте ви казку?» та конкурсі на краще прислів’я чи приказку про казкових героїв.
Адже будь-яка казка це перший і важливий щабель у житті дитини до пізнання навколишнього світу, казки допомагають дітям зрозуміти оточуючу їх дійсність, розповідають про стосунки між людьми, про шляхи виходу з складних життєвих ситуацій.
Метою цього виховного заходу було збагатити знання учнів засобами залучення до книги, розширити читацький світогляд уявленням про значення казки в житті людини, формувати читацькі смаки, виховувати поважне ставлення до книги.

Також до уваги дітей була представлена тематична літературна виставку до дня захисника і захисниці України «Вони захищали Батьківщину».
Яскраві казкові герої, урочиста обіцянка берегти книги, святковий настрій надовго запам’ятаються учням 4-Б класу.

13.10.2021 напередодні Дня українського козацтва та Дня захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці, яку здавна вважають покровителькою Запорозького козацтва, учитель музичного мистецтва, Наталія Віталіївна, разом учнями 7-А класу провела квест-гру «Пропала булава».

МЕТА КВЕСТУ:

  • виховання учнів у дусі відданості Батьківщині та українському народу на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, виховання в дітей інтересу до української народної спадщини, зокрема до історії козацтва;
  • систематизація та узагальнення знань, отриманих на уроках історії, української літератури;
  • формування в учнів високих морально-психологічних якостей – рішучості, наполегливості, дисциплінованості та ініціативності, навичок працювати у команді, згуртованості в учнівських колективах;
  • організація змістовного дозвілля учнів.

В ході гри змагалися між собою учні 5 класів. Учні виконували різні завдання, а в результаті мали віднайти головний атрибут козаків – булаву, яка була захована в історичному місці. Всі команди були активні, проявили свою кмітливість, винахідливість. Квест усім сподобався, було цікаво та весело.

19 жовтня 2021року в атмосферу справжньої казки поринули учні 1-4 класів разом з вихователем ГПД, Наталією Павлівною під час виховного заходу вікторина “В гостях у героїв казок та мультфільмів”

Мета якого повторити й узагальнити знання народних та авторських казок; розширити кругозір дітей, розвивати пам’ять, увагу, кмітливість, уяву, вміння перевтілюватися; виховувати в учнів любов до книги; пробуджувати бажання читати і знати більше казок, ділитися своїми враженнями.

Протягом заняття учні брали активну участь в іграх та виконували різні завдання.

На відкритому заході була створена, справді, ігрова атмосфера, що розвиває пізнавальний інтерес і активність учнів, знімає втому, дозволяє утримати увагу.

Вихователь чітко продумала структуру заходу, дібрала ефективні форми взаємодії з учнями, наочність, використала цікаві ігри, інсценізацію, що допомогло вихованцям стати активними співтворцями свята.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.