Кожен з нас сьогодні творить історію, наші Герої щоденно захищають свободу і незалежність, демонструють неабиякий дух нескореності. Усі,  хто хоч колись намагалися зламати нашу волю і прагнення до свободи наражалися на спротив.  У нашій тисячолітній історії є багато прикладів незламності духу українців. Саме зараз ми повинні знову і знову вивчати ці уроки історії й продовжувати традиції мужності і героїзму.

Ось і добігає до кінця наш тематичний тиждень «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення»

Кожен з нас пишається, називаючи себе українцями, козаками та козачками, одягаючи у цей тиждень вишиту сорочку. Це оберіг, святиня, історія, дорогоцінна пам’ятка, риса національного характеру, символ нескореності та родової пам’яті, символ єднання з пращурами, з історією, корінням. Це було за часів князя Володимира, козаків і є зараз. Вона те вічне, що актуально завжди.

Цікаво та змістовно  пройшли  виховні години ”Нація нескорених: від козацтва до сьогодення”

Класні керівники обговорили з учнями питання незалежності та територіальної цілісності, волі, соборності, гідності України та українців.

Затамувавши подих, діти слухали  історії про війну, про відвагу чоловіків та жінок, які боронять нашу країну,  своїм прикладом показують, що не тільки словами можна любити Батьківщину, але й учинками доводити це.

Проведено виставку малюнків гуртка декоративно-прикладного мистецтва «Творча майстерня», «Героям – вічна слава»

Свою щиру вдячність та побажання гуртківці висловили у  малюнках та листівках для всіх тих, хто сьогодні боронить землі України.

Дитячими листівками, малюнками, віршами ми надаємо підтримку військовослужбовцям, які щодня жертвують собою заради нас, наших родин і нашого майбутнього.

  З учнями початкових класів проведено тематичні уроки на яких відбулось декламування віршів «Дякую,  воїне, за ночі та дні!»

 Шкільним бібліотекарем організовано огляд літератури «Патріотизм наших героїв у АТО»

Яка описує даний період Історії України, трагічні факти та події 2013-2014 років, побут бійців, бойові будні, портрети живих героїв, а також жахливі наслідки Іловайського котла.

Здійснено показ відео-лекторію «Воїни без зброї»

У ході заходу була представлана добірка історичних подій, під час яких українці демонстрували свою відвагу та стійкість і давали відсіч своїм ворогам, здобуваючи славні перемоги навіть при менш численному війську.

  Учнівським самоврядуванням оформлено інформаційний вісник  «Історичні цікавинки».

 

Окрім того, здобувачі освіти мали змогу  відвідати музейну кімнату закладу «Гідність і Честь українців»

І ознайомитися з фотовиставкою, присвяченою землякам, учасникам АТО, доторкнутися до сучасної зброї, яка використовувалася в зоні АТО.

Дякуємо всім учасникам освітнього процесу, які долучилися до проведення заходів, адже РАЗОМ –МИ СИЛА!

Велична історія нашого народу, тисячолітні традиції, героїчні подвиги українських воїнів є джерелом наших знань та натхнення будувати майбутнє України.

Пам’ятаймо, що національно-патріотичне виховання наших дітей на кращих зразках історії рідного Народу, його досвіду, традицій невпинно наближає нас до Перемоги, сприяє формуванню у дітей, та утвердженню в педагогів і батьків національних та загальнолюдських цінностей.

ПАМ’ЯТАЄМО тих, хто загинув, ДЯКУЄМО тим, хто наразі боронить кордони України та оберігає наш спокій!

Слава Україні! Героям Слава!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.