Найвища цінність суспільства – людина, її життя і здоров’я. Оскільки основи мислення закладаються у дитини в сім’ї, «материнська школа» повинна сформувати у дитини перші уявлення про навколишній світ і місце людини в цьому світі. Необхідно зауважити, що з кожним роком збільшується кількість факторів, що негативно впливають на життя і здоров’я людини.

Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у певній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє.

З 22 по 27 квітня 2019 року був проведений Тиждень безпеки життєдіяльності на тему «Наша безпека у наших руках!».

Відповідно до тематики Тижня в комплексі були проведені заходи:

– тематична стінгазета до проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності учнів (педагог-організатор Назаренко І.Ю.)

– заняття про надання першої долікарської допомоги (медичний працівник закладу Наконечна-Давидюк О.Г. та вчитель основ здоров’я Яненко В.Ю.)

– конкурс на кращий учнівський малюнок на тематику Тижня у 3 класах (вчитель образотворчого мистецтва Письменко О.Д.);

– конкурс стіннівок на тематику Тижня в 5-11 класах (вчителі 5-11 класів);

– екскурсія до пожежної частини (класовод 1 класу Глущак С.Т.);

– виховні години, години спілкування, інструктажі, ігри, конкурси, перегляд відеофільму «Небезпечні знахідки» (5-9 класи) та мультфільмів «Відпочинок на природі», уроків обережності Тітоньки Сови: «Вода», «Поведінка з дикими тваринами», «Правила поведінки з невідомими знахідками» (1-4 класи) (класні керівники 1-11 класів);

– за поданим сигналом тривоги (три дзвінки) було відпрацьовано евакуацію всіх учасників навчально-виховного процесу у випадку виникнення надзвичайної  ситуації – виявлення невідомого предмету на сходовій клітці, надання першої допомоги травмованим і потерпілим.

Різноманітною за змістом і формою профілактичною роботою з питань здорового способу життя та безпеки життєдіяльності було охоплено 100% учнів навчального закладу.

Загалом, підсумовуючи  результати проведення Тижня знань з безпеки життєдіяльності, можна з впевненістю констатувати, що питання  безпеки життєдіяльності підростаючого покоління  в житті сучасного суспільства посідає особливе місце, адже саме від таких знань та вмінь  залежить  їх майбутнє – щасливе та безпечне.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.