Сьогодення диктує нові правила. Здобуття освіти у 2023-2024 н. р. стає в один асоціативний ряд з назвами онлайн-ресурсів. Адже здаємо вірші напам’ять через відео, яке вантажимо на YouTube, отримуємо домашнє завдання через групи у Viber чи Microsoft Teams, Google meet виконані конспекти поширюємо через Google Drive, а з однокласниками та колегами бачимося та спілкуємося через мобільні додатки.

Інтернет надає нам неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування, навчання дистанційно та й творчості.

Але разом із цим з’явилися поняття кібербезпека, кіберзлочинці, секстинг, онлайн-грумінг тощо.

Тому нині так важливо проводити освітню діяльність про правила поведінки в Інтернеті серед учнів, батьків, вчителів, аби у майбутньому вони правильно та безпечно використовували цей корисний ресурс.

Напередодні Міжнародного Дня безпечного Інтернету, протягом тижня у нашому закладі проходив тиждень «Безпека в Інтернеті».

Протягом якого здобувачі освіти  отримали можливість ознайомитися із основними правилами Інтернет-безпеки та Інтернет-етики, із цікавими фактами щодо використання мережі, розміщеними в інформаційному куточку «Ми – за безпечний Інтернет».

Також класними керівниками відбулися проведення години спілкування на теми: «Мережева етика», “Безпека дітей в інтернеті”, “Мережа як стиль життя”, “Зворотній бік Інтернету”.

Вчителями інформатики було проведено уроки інформатики на яких учні перевірили свої знання з інформаційної безпеки виконавши інтерактивні вправи, відвідали квест – кімнату на порталі «Всеосвіта»,  пройшли онлайн-вікторину на платформі «Kahoot!», взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Безпечний Інтернет 2.0» від порталу «На Урок», грали в гру «Вижити в Інтернеті – місія (не)здійсненна», створювали колажі на тему «Мій безпечний Інтернет».

Молодші школярі подивилися мультфільми про безпечне користування Інтернетом: «Нові корисні підказки. Увага! Інтернет!», «Хаппі та її суперсила». Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету.

Щоб допомогти батькам отримати інформацію щодо захисту дітей від впливу шкідливої інформації, було органозовано онлайн-зустрічі під час яких обговорювалось поняття булінгу, кібербулінгу, попередження суїцидальної поведінки, а також безпечне користування соціальними мережами Інтернет.

ПАМ’ЯТКА ДЛЯ БАТЬКІВ: «ДІТИ. ІНТЕРНЕТ. МОБІЛЬНИЙ ЗВ’ЯЗОК»

Тож єднаймо свої зусилля й разом крокуймо до безпечного Інтернету!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.