Сьогодні, як ніколи, зростає роль освіти у підготовці учнів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає. Необхідно озброїти дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.

Саме тому з метою підвищення рівня обізнаності дітей з питань особистої безпеки, вивчення правил поведінки під час надзвичайних ситуацій з 11 по 17 грудня 2023 року в нашому закладі пройшов Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

Розпочався він із Мобільного класу безпеки, зустрічі з представниками ДСНС та інспектором з ювенальної превенції міста Києва.

У ході зустрічі учні мали змогу ознайомитися: з основними правилами пожежної, мінної безпеки та безпечної поведінки вдома (правила користування електроприладами, побутовою технікою, газовими приладами, свічками, сірниками тощо), аби кожен школяр знав, як убезпечити своє здоров’я і життя.

Учні були в захваті та залюбки спілкувались з гостями ставлячи їм неординарні запитання.

Протягом тижня з усіма учасниками освітнього процесу була проведена евакуація (виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації), а також не один раз відпрацьовано алгоритм дій у разі оголошення сигналу «Повітряна тривога!»

Вчителі нагадали учням, як оперативно-реагувати на сигнал тривоги, як від їх швидкості і злагоджених дій залежить їхнє життя.

Протягом тижня педагогами були проведені заходи, направлені на засвоєння і поглиблення знань безпечної поведінки та вироблення практичних навичок у різних ситуаціях.

  • бесіди з тематики запобігання травматизму;
  • бесіди з правила безпечного поводження на водоймах у зимовий період, ожеледиці (бурульок), заметілі, шквалу;
  • . бесіди з правил поведінки на залізниці, в метро, в громадському транспорті біля недобудованих та аварійних будівель;
  • бесіди при експлуатації газо- та електроприладів, при користуванні предметами побутової хімії;
  • бесіди про дорожній рух, правила поведінки на дорогах;
  • при зустрічі зі свійськими та дикими тваринами;
  • безпечна прогулянка в період війни. обговорювались правила безпеки в умовах воєнного стану, при загрозі радіаційної небезпеки, хімічні атаки.

Інформаційні години, конкурс малюнків (1-4-і класи), перегляд відеороликів «Правила поведінки в надзвичайних ситуаціях», тести на теми життєвих ситуацій. Такі різноманітні та інформативні заняття проведені в цікавій формі, без сумніву, запам’ятаються здобувачам освіти.

Забезпечення безпеки життєдіяльності підростаючого покоління – це важлива місія, що відіграє ключову роль у формуванні безпечного середовища для дітей.

Життя – найбільша цінність! Бережіть життя, дотримуючись правил безпечної поведінки.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.