Традиційно у листопаді в школі проходить Тиждень предметів природничо-математичного циклу. Цього року він пройшов під гаслом «Пізнавально, дружно, весело!». Він об’єднав знавців математики, фізики, хімії, біології, географії та інформатики, тому заходи передбачали бути цікавими та захоплюючими.

Вчителі природничо-математичного циклу завчасно готуються до його проведення. Розробляють план проведення, визначають види робіт, форму проведення  які класи задіяні, та вік учасників. Це одна з форм позакласної роботи з предметів.

В рамках тижня природничо-математичних дисциплін  відбулась вікторина “Цікава фізика”, яку організувала і провела для учнів 8а і 8б класів Мирончук Вікторія Володимирівна.

Під час заходу проведено бліц – опитування серед команд, розгадування ребусів на швидкість, були поставлені ряд питань на надання власної думки, де учасники команд мали пояснити фізичні явища, досліди, отримані результати експериментів з фізики. А для учнів 7а і 7б класів цікавою та захоплюючою стала Конкурс-гра “Знавці фізики”. Метою заходу було активізувати пізнавальну діяльність учнів, поглибити їх знання з фізики, стимулювати активну творчу роботу школярів, розвивати логічне мислення, кмітливість, уміння діяти в нестандартних ситуаціях, виховувати цілеспрямованість. Такі змагання виховують в учнів толерантне ставлення один до одного, працювати в команді, вміння демонструвати багатство і красу світу точних наук.

Тиждень природничо-математичного циклу посприяв розширенню наукового світогляду, переконав вихованців, що ці  предмети можуть бути цікавим і потрібним. Така форма роботи з дітьми формує у наших учнів інтерес до здобуття нових знань з різних навчальних дисциплін. Як казав Альберт Ейнштейн: «У мене нема ніякого таланту, є лише наполегливість і допитливість». Тож будьте допитливими, вивчайте фізику, експериментуйте і тренуйте найважливіший м’яз у вашому тілі – свій мозок.


Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.