«Сприймай усе легше. Все, що робиш охоче – не є тягарем»

Т. Джеферсон

Професія педагога – одна із тих, у якій емоційне вигорання та синдром «професійного вигорання» є найбільш поширеними. Дуже важливим є питання вивчення особливостей виникнення, розвитку, перебігу, а головне – запобігання виникненню синдрому «професійного вигорання». Саме тому в нашому закладі освіти практичним психологом О. М. Шпак був проведений семінар-тренінг «Профілактика емоційного вигорання педагогів».

В ході інформаційного блоку педагоги усвідомили, як виникає синдром професійного емоційного вигорання, ознайомились з його симптоми та причинами, визначили, чому одні вигорають, а інші ні, отримали практичні поради щодо подолання синдрому вигорання. В ході діагностичного блоку учасники мали можливість з’ясувати, наскільки проблема вигорання стосується їх особисто. В ході практичного блоку учасники оволодівали техніками психологічної саморегуляції емоційних станів з метою попередження і подолання можливих наслідків психічного перенапруження в професійній діяльності.

А також відбулося моделювання педагогами шкільної ситуації “Двоє учнів побилися”.

Учасники усвідомили, що спасіння вигораючих – в руках самих вигораючих. Найпотужнішим засобом позбавлення від емоційної напруги є свідомість людини. Тож якщо ми свої думки будемо наповнювати позитивом і розмірковуватимемо лише про хороше, то синдром емоційного вигорання – не підкрадеться до нас.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.