«Людина серцем відчуває найтонші рухи серця іншої людини і відповідає на них власними душевними рухами».

В. Сухомлинський

Неможливо уявити собі існування людини без здатності співчувати і співпереживати. Усі ми живемо серед людей, і їх переживання, а також і наші власні переживання не можуть залишатись непоміченими. У психології емпатія – здатність уявляти себе на місці іншого, відчувати те, що відчуває інша людина  в певній ситуації, дає нам змогу краще розуміти одне одного. У будь-якому спілкуванні ми так чи інакше вливаємось один в одного, емпатійно взаємодіємо.

Вихованню емпатійної, співчутливої особистості педагога, знаходження зовнішніх та внутрішніх ресурсів, культура почуттів, уміння “відчувати душу” іншої людини, у здатності розуміти її душевний стан – були головною метою тренінгу для педагогів “Емпатія – значуща якість особистості”, який пройшов 20 червня у Vcentri HUB Голосіївського району.

Тренінг проводила Сєдіна Л.В., а допомагала їй практичний психолог – Шпак О.М. 

Зокрема обговорювалося:

  • як розширювати діапазон комунікативних засобів педагогічних працівників,
  • як здійснювати пошук ефективного індивідуального стилю педагогічного спілкування;
  • як розвивати та вдосконалювати емпатійні здібності  педагогів;
  • як удосконалювати вміння виражати й розуміти емоційні стани;
  • підняття самооцінки, підтримка оптимізму.

Між учасниками  заходу була створена  атмосфера  емоційної свободи та відкритості, дружелюбності, підтримки і довіри один до одного. Вчителі вчилися знімати скутість з обличчя за допомогою посмішки, підтримувати усмішкою, бажати добра навколишнім, створювати і підтримувати позитивний емоційний фон, сприятливий психологічний клімат.

Педагоги з превеликим задоволенням приймали активну участь в усіх етапах тренінгу. Дякуємо колегам  за плідну працю, вдячні тренерам за надані практичні поради, натхненні новими ідеями, «озброєні» ресурсами і знаннями  на подальшу роботу.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.