З дорослими та дітьми інколи трапляються не дуже приємні пригоди. Важливо у цей час не розгубитись, а ефективно надавати першу допомогу до приїзду «швидкої». Від якості цієї допомоги часом залежить не лише здоров’я, але й життя людини. Саме ці навики вдосконалювали працівники нашого закладу освіти на зимових канікулах, де відбувся тренінг-практикум з питань надання першої долікарської медичної допомоги.

Провела Рябокінь Надія Іванівна, розповіла про основні принципи надання першої допомоги при зупинці серця, дихальній непрохідності, при пораненнях і кровотечах, а також при ушкодженні м’яких тканин, суглобів і кісток, а також показала, як застосовувати ці знання на практиці. Педагогічні працівники мали змогу особисто (під контролем інструктора) відпрацювати навики надання долікарської допомоги, зокрема вправлялися робити штучне дихання та масаж серця, спиняти кровотечу, накладати пов’язки на уявні рани та переломи.

Інформація, отримана на заході, корисна і необхідна, адже кожній людині, а особливо вчителю, потрібно вміти правильно надати першу допомогу, знати, як діяти в екстремальних ситуаціях, вміти опановувати себе у надзвичайних ситуаціях.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.