Загальновідомо, що тварини як і будь-які живі істоти, мають відчуття страху, радості, задоволення. Це можна спостерігати під час спілкування з домашніми улюбленцями, ставлення до яких повинно бути гуманним. На жаль, не всі розуміють, що тварини, і не лише домашні, здатні відчувати біль, голод, спрагу. У багатьох цивілізованих країнах ця проблема вирішується шляхом створення притулків для бездомних тварин. Є такі притулки і в нашому місті.

2 жовтня Благодійний Фонд «Happy Paw» за підтримки Міністерства освіти вдруге організовує у школах країни «Всеукраїнський урок доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин». Проведення уроку приурочене до Всесвітнього дня тварин, який відзначають 4 жовтня.

2 жовтня наш заклад освіти долучився до заходу і було проведено 17 уроків доброти для учнів 1-11 класів на тему «Гуманне ставлення до тварин». Метою заходу було виховання доброти у дітей,  відповідального ставлення до всього живого. Під час уроків у старших класах розглядалися такі гострі проблеми як спричинення жорстокості тваринам, недоброзичливе та негуманне до них ставлення. Були обговорені такі питання як уважне, любляче та дбайливе ставлення до тварин, повага до їхнього життя, сприяння їхньому благу. Учні початкових класів розповідали про своїх домашніх улюбленців, з радістю демонстрували в класі м’які іграшки та фото, які принесли із собою до школи.

Школярі  ще раз переконалися в тому, що відповідальне та гуманне ставлення до тварин, піклування про них робить наш світ кращим.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.