На початку 2019 року міська ініціатива Kyiv Smart City спільно з лабораторією Public Lab провела проект “Безпечна школа”. У 34 навчальних закладах Києва було перевірено якість повітря. Виявилося, що в ньому значно перевищена концентрація діоксиду азоту — отруйного газу, що є продуктом горіння палива. Він призводить до порушення функцій легень і бронхів, а також подразнює слизові оболонки носа й очей.

На думку експертів, причиною цього стала близькість розташування шкіл до доріг з інтенсивним трафіком. І одним із найефективніших способів покращити якість повітря в класах є створення захисного бар’єру з дерев між дорогою та школою. Найкраще із цим завданням справляються клени, дуби, каштани, катальпи, липи, яблуні та бузок.

Цього року Kyiv Smart City вирішила провести флешмоб під лозунгом “Не зрізай квіти — принось саджанець”. Його метою є залучити учнів та їхніх батьків до екоакції, спрямованої на покращення якості повітря біля навчальних закладів.

03-04 вересня наш заклад освіти разом із учнями, батьками, вчителями  висадили понад 24 саджанці дерев і кущів. 

Найактивнішу участь брали у цій добрій справі учні старших класів.

Участь школярів у акції  – це запорука того, що вони й надалі бережливо ставитимуться до природи самі й не дадуть іншим занедбати вирощене власними руками зелене багатство.Подібна акція є дуже важливою, адже вона формує свідомість молоді. Діти, які власноруч посадили дерево, ніколи не завдадуть йому шкоди. 

Школярі безмежно щасливі, що мали можливість долучитися до акції, бо зробили не лише власний вклад в історію озеленення території школи, а й отримали велике задоволення. Турбота про довкілля є одним із завдань дитячого колективу. Маленькі дерева, посаджені сьогодні, через десятки років стануть величним парком, що слугуватиме нашим нащадкам.

Детальніше про те, як проходила акція, можна дізнатися за хештегом #деревазамістьквітів.

Столичні школи долучилися до еко-флешмобу ініціативи Kyiv Smart City «Дерева замість квітів»

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.