З метою привернення уваги учасників освітнього процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення; створення безпечного освітнього середовища у закладі освіти; запобігання вчинення дітьми злочинів та правопорушень; проявів булінгу в освітньому просторі; формування позитивних соціальних установок; попередження вживання алкогольних, наркотичних речовин, тютюнових виробів, тощо. Щорічно  з 25.11.2021 по 10.12.2021 року в нашому закладі освіти проводяться різноманітні заходи у рамках акції «16 днів проти насилля». А саме:

  • години спілкування «Геть насильство над дітьми», « Життя без насильства», “Ми проти насильства. Ми за любов та добро”, «Стоп насилля», «Насильство-проблема суспільства», «Проблема насилля та жорстокості стосується кожного», «Як подолати агресію та бути толерантним», «Як уникнути тиску однолітків».
  • Перегляд відеороликів на тему: «Ми проти насильства», «Розірви коло»
  • Перегляд мотиваційних мультфільмів «Як розв’язувати конфлікти»
  • Виховні години, «СТОП!- БУЛІНГ» , «Протидія булінгу в дитячому колективі», «Моє ставлення до насильства, булінгу».
  • Проводилися розвивальні вправи щодо профілактики насильства: «Виправдай позу», «Три способи поведінки», «Оптимальні варіанти», «Агресивний і сором’язливий», «Коло довіри» .
  • Виставка плакатів та малюнків «Насильству! НІ!»
  • Книжково-ілюстративна виставка в бібліотеці «Насильству – стоп»
  • А також цього річ 7 грудня для учнів 5-9 класів, психолог Служби у справах дітей та сім’ї, Олена Петрік провела лекційно-тренінгову програму «Світ без насильства очима дитини».

Проведені заходи стали приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприяли вихованню в здобувачів освіти: людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.