«…Однині во єдино зливаються століттям одірвані одна від одної частини єдиної України – Західно-Українська Народна Республіка / Галичина, Буковина і Угорська Україна / і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина Незалежна Українська Народна Республіка», – уривок з Акту.

З нагоди Дня Соборності України та виховання у здобувачів освіти почуття патріотизму і гордості за свою державу в нашому закладі були проведені тематичні заходи.

Головною традиціє в цей день для нас є  живий ланцюг, коли всі наші учасники освітнього процесу на великій перерві на території школи взявшись за руки, утворюють “живий ланцюг”, символізуючи об’єднання українських земель і державну єдність.

Ми горді від того, що нас об’єднує одна країна, одна мова, одна мета! Ми разом з нашими рідними, земляками, захисниками, які боронять її незалежність та єдність!

Потім всі разом заспівали державний гімн України.

Також були проведені тематичні уроки національно-патріотичного спрямування: «День Соборності України 2024». Учні згадали важливий момент історичного минулого – День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України.

На уроках декламували вірші про Україну, створювали кола єднання, серце єдності, складали пазли, виготовляли проекти про Україну, писали, що значить для них Україна.

Учнівське самоврядування підійшли до проведення заходу креативно і творчо, організували та провели захист проєктів «Рушник єднання»  об’єднавши рушники регіонів України в єдине полотно – український віночок. У коженого класу на своєму рушнику було відображано символіку та орнамент кожного з представлених регіонів України. «Рушник єдності» – своєрідне відображення потужності, соборності і в той же час, різноманіття української культури.

Навіть зараз, у військовий час, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом.

Лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

У нас неодмінно буде світле майбутнє, ми переможемо ворога, адже ми – єдині, соборні і незламні.

Зі святом!

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.