Під час війни в пріоритеті для дітей безпека та психоемоційна стабільність. Тому навчання часом відходить на другий план. Відповідно, у дітей з’являються прогалини в знаннях, а вчителі намагаються втиснути шкільну програму в уроки без повітряних тривог. Саме  з метою забезпечення цілісного розвитку дитини, її фізичних, інтелектуальних і творчих здібностей шляхом виховання, навчання, соціалізації та формування необхідних життєвих навичок 27 березня у нашому закладі було проведено педагогічну раду на тему: «Освітні втрати та шляхи їх подолання» (ЗДНВР Плєшакова К.М.).

У ході педагогічної ради ми поговорили з педагогами, як наздогнати шкільну програму без стресу для себе та здобувачів освіти. Були надані дієві поради по надолуженню прогалин у навчанні, шляхи вирішення проблеми щодо відновлення програлин здобувачів освіти у навчанні. Також вчителі практично вирішували певні ситуаційні завдання, складали практичні поради щодо використання певних форм і методів для розвитку критичного мислення, способи спрощення подачі навчального матеріалу, пропонували та аналізували власні ідеї щодо вимірювання освітніх втрат.

Іще одна не менш цікава тема –“Тьюторство як нова педагогічна професія” (вчитель зарубіжної літератури Яковлєва Т.П.). Ця тема викликала великий інтерес серед вчителів, оскільки в сучасному світі набуває все більшої актуальності питання індивідуалізації навчання та підтримки кожного учня в досягненні його потенціалу.

Під час наради обговорювалося значення тьюторства в сучасній освіті, його переваги та виклики. Вчителі ділилися своїм досвідом в роботі з учнями як індивідуальними особистостями з різними потребами та здібностями. Особлива увага приділялася методам і прийомам роботи з учнями в один до одного, розвитку їхніх сильних сторін та підтримці у вирішенні навчальних та особистісних завдань.

Збереження навчання дітей є гарантією сталого розвитку нашої країни. Тому сьогодні, попри складні умови, важливо підтримувати та намагатися підвищувати якість освіти.

Категорії: НОВИНИ ШКОЛИ

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.